Què és la Pedagogia Corporal Conscient?

 

La Pedagogia Corporal Conscient és una pedagogia coporal, un treball neuromuscular, que respecta totalment l’organització corporal, inspirat en gran part en el descobriment de Françoise Mézières: La cadena muscular posterior.

Unes de les primeres coses que s’aprenen amb la Pedagogia Corporal Conscient és a prendre consciència del propi cos, perquè sense consciència no podem canviar res.

La Pedagogia Corporal Conscient és l’art de modelar suaument i alhora intensament el cos de l’ésser humà. 

La història de la nostra vida està inscrita en el cos, ens el músculs, perquè aquests tenen “memoria”. I en el nostre cos queden reflectits tots els esdeveniments de la nostra vida. I només establint un altre tipus de relació amb el nostre cos aconseguirem desfer els nusos y cuirasses musculars que li impedeixen la movilitat, la flexibilitat i el benestar corporal.

Els músculs de les nostres mandíbules, del diafragma, dels ulls, de l’esquena, de les cames, del sexe, dels peus, etc., reaccionen a tots els aconteixements. La Pedagogia Corporal Conscient és un medi potent per a entrar en contacte amb el nostre cos i ajudar-lo a recuperar la movilitat i la vitalitat dels músculs que s’han anat escurçant i retraient al llarg de la nostra vida.

sesión de Antigimnasia Carmen VicarioA través de petits moviments suaus i molt precisos que responen exactament a la fisiologia de cadascun dels músculs que componen el nostre cos, la persona es permet mica en mica recuperar, reconquistar els territoris oblidats, les seves zones mortes o adormides i així eliminar els dolors i la rigidesa que literalment l’aixafen i el bloquegen. Zones que no ens atrevim a moure i tocar des de fa molt de temps.

Al treballar el nostres cos i prendre’n consciència com tot el nostre respecte, anem dibuixant un nou mapa i una nova forma corporal, més completa, més harmoniosa i més còmoda.

Conèixer-se un mateix és la primera i millor eina que tenim per a créixer en la cerca de l’equilibri del nostre cos.

La Pedagogia Corporal Conscient proposa un camí en què trobarem les claus d’accés al propi cos. Claus que ens permeten prendre’n possessió conscientment, habitar-lo, recuperar la vitalitat, salut i harmonia, i la feina del professional és guiar les persones en aquest camí.

El mètode també es pot practicar durant l’embaràs.

Beneficis de la Pedagogia Corporal Conscient

N

Millora del to muscular i la mobilitat. Afavoreix la flexibilitat.

N

Afavoreix la disminució de l'estrès, les tensions del dia a dia i els dolors musculars crònics.

N

Millora la respiració y la circulació.

N

Desenvolupa la motricitat i la coordinació.

N

Afina les percepcions sensorials i millora la confiança en un mateix.

N

Preparació i recuperació després d'activitat física.