Testimonis

La Pedagogia Corporal Conscient, el meu descobriment de l’any!

Per a mi la Pedagogia Corporal Conscient ha estat un gran descobriment. Feia temps que n’havia sentit a parlar però no sabia ben bé què era.
Ara ja fa un any que en faig i em va molt bé. Em fa més conscient del meu cos, de les tensions que acumulo al llarg del dia, de la respiració, de les postures més habituals, de la relació entre les diferents parts del cos i, per tant, de la visió del cos com un tot.

Anar a les sessions de Pedagogia Corporal Conscientés fer-li un regal al cos, és dedicar-li una atenció que mereix i necessita i que, moltes vegades, li neguem per falta de temps. El cos ho agraeix i respon millorant la respiració, i em sento més vital, més lleugera i més tranquil.la.

La Pedagogia Corporal Conscient no treballa només a nivell físic, és un treball més profund, i té efectes tant a nivell mental com emocional.
Aquest treball m’ajuda en el meu dia a dia i penso continuar gaudint-ne molt de temps!

Rosa Bassols

Professora

La Pedagogia Corporal Conscient és una activitat addictiva. T’enganxa!

Ho fa perquè, al menys en el meu cas, ben aviat comences a notar efectes beneficiosos. El teu cos comença a estructurar-se d’una altra manera… molt subtilment perceptible, i et sens i et penses de forma diferent.

Entens que has de tenir cura del teu cos perquè el teu cos és teu: ets tu. I si sens el teu cos bé, tu et sens bé.

El treball és dur. La mateixa duresa que la mateixa vida t’ofereix. Hi vas entrant a poc a poc, mica a mica i l’esforç acostuma a convertir-se en una forma de plaer: s’obren espais dins teu, et sents arrelat a terra, amb molta confiança amb els teus peus, que ho aguanten tot. Respires millor, aprens a respirar com ha de ser.

Tot té una transcendència: el teu dia a dia es veu “afectat” per aquesta pràctica. Ja res és exactament el mateix. S’adquireix un nivell d’autoconsciència suficientment potent com per anar adquirint hàbits de moviments i postures més ajustats a les necessitats de la nostra anatomia.

I no hi ha trampa, ni estem parlant d’un miracle. Hi ha una persona experta que et guia, que t’ajuda i et motiva. I la resta l’has de posar tu. Com deia cal esforç, cal constància, cal continuïtat. I també cal una mirada positiva davant la vida!

Manel Gener

La Pedagogia Corporal Conscient ha estat una poderosa eina per escoltar i redescobrir el meu cos. Mitjançant petits moviments senzills però molt efectius, puc comprendre com funciono a nivell corporal i relacionar-ho amb les emocions i les postures. Les classes de Pedagogia Corporal Conscient són una oportunitat per estar amb mi mateixa, present, on el meu cos recupera a poc a poc el seu espai natural i els seus efectes aporten serenitat i equilibri a la meva vida. 

Susanna T.

Prendre consciència del meu cos… m’està allargant la vida: perquè sóc més capaç de disfrutar de sentir millor perquè sóc capaç de veure què puc o no fer, perquè sóc capaç d’estimar millor… He discernit que sóc una unitat en cos i ànima, m’he fet responsable de la meva vida i el que es més important de tot… m’estimo tant que sóc més capaç de viure la meva vida en present d’indicatiu.

Feliciana Mirón

Infermera, 67 anys

Deixar anar. Deixar anar, respirar, posar llum… recuperar vitalitat. Percepció directa, subtil, de l’entorn. Comoditat al cos, un mirall i una mostra d’harmonia.

El cos es recupera més fàcilment.

La sensació ja després de la primera sessió va ser d’obertura i energia recuperada, de centrament íntim, ple i callat. Arrelament, el pes avall. La ciàtica setmanal es va dissoldre.

Un treball ben preparat i dirigit per la Carme, proporcionant un espai on, en la mesura que et mantens com un principiant que descobreix sense pressupòsit ni pretensió, vas recuperant els teus espais, tot respirant, estirant i mobilitzant; interrogat sense paraules.

Durant una estona alliberes el record i durant altres estones, ja fora, pots recuperar el treball: quelcom que segueix i va més ennlà d’aquella estona, si ho vols i ho permets.

Carles

51 anys

Què és per mi la Pedagogia Corporal Conscient?

Descobriment d’un mateix: per dins i per fora, emocional i físic. M’ha ajudat a conèixer el meu cos i les meves raons de ser com sóc. De ser conscient que cada sentiment i emoció genera en mi una actitud i una manera d’afrontar el món al dia a dia i fa que el meu cos reaccioni i adopti una postura (física i emcional). Ser conscient de com el meu cos em diu “gràcies” o “em sento bé” després del treball de Pedagogia Corporal Conscient i tenir ganes de retrobar-me amb aquest sentiment en cada moment. És feina, esforç i recompensa d’autoconeixement i sentiment de ser present allà on estic.

Erika

33 anys

Està clar que si practiques Pedagogia Corporal Conscient ràpidament te n’adones dels beneficis que t’aporta en l’harmonia del cos. Ja en les sessions, mentre es fa el treball, s’evidencien alguns canvis físics, però, és de mica en mica, amb la pràctica constant, que el treball de la Pedagogia Corporal Conscient va donant els seus fruits i el cos es va equilibrant i va tornant al seu centre. Per pròpia experiència puc dir que és una sensació molt agradable i reconfortant que ajuda a prendre consciència del propi cos.
Ara bé, el que tinc interès en remarcar, és la sensació d’agraïment que acostumo a sentir en finalitzar les sessions, gratitud que està relacionada amb el benestar que produeix físicament i emocional aquest mètode de pedagogia corporal. Ho recomano.

Bego

51 anys